Riskas Snickerin tähtäin on tulevaisuudessa

Riskas katsoo mielenkiinnolla tulevaan, koska sillä on tarjota asiakkaille kokonaisratkaisuja, tuotantoa ja uusia innovatiivisia tuotteita on kehitetty ja uusia kohderyhmiä tavoitettu.

Bernt Riska ja Thomas Kulla tekivät ensimmäisen kerran yhteistyötä vuonna 2013, jolloin Riskas Snickeri valmisti sisustuksen QQS-katamaraaniin ja Thomaksen yritys LTK Products hoiti asennustyöt. Sen jälkeen yhteistyö on jatkunut, ja vuodesta 2018 Riska ja Kulla ovat olleet ihan kirjaimellisesti samassa veneessä, kun Kulla ryhtyi Riskas Snickerin osaomistajaksi LTK Productsin kautta.

Yhdessä yritykset voivat tarjota muotoilua, suunnittelua, ohjelmointia, puusepäntöitä, asennusta ja huoltoa. Toisin sanoen kokonaispaketin, jolle riittää kysyntää markkinoilla. Aiemmin puusepänverstaat vastasivat vain puusepäntyöstä, eivätkä tehneet paljon muuta. Ajat ovat kuitenkin nyt toiset, ja asiakkaat haluavat kokonaisratkaisuja.

Palveluiden osalta Bernt ja Thomas täydentävät toisiaan, mutta yrityksen johtamisen osalta he jakavat saman arvomaailman.

– Meillä on samankaltaiset ajatukset yrityksen johtamisesta, hallinnoimisesta ja henkilöstöstä huolehtimisesta, Bernt Riska sanoo. Taloudellisista asioistakin ajattelemme samalla tavalla. Talous on tasapainon luomista – se ei ole helppoa ja siihen tarvitaan kokemusta. Pidän arvossa sitä, että voin pallotella ajatuksia Thomaksen kanssa.

Riskasilla on mielenkiintoisia kehityssuunnitelmia. Tällä hetkellä suunnitellaan rakennusta CNC-koneistusta, työstöä ja materiaalien varastointia varten. Pintakäsittely- ja lakkaustoiminta siirretään ja työnkulkua suunnitellaan niin, että työskentelystä tulee yhä sujuvampaa ja tehokkaampaa. Samalla työympäristö kehittyy, mitä sekä Bernt että Thomas pitävät tärkeänä.

"Asiansa osaavat työntekijämme ovat tärkein resurssimme" - Bernt Riska

– Asiansa osaavat työntekijämme ovat tärkein resurssimme, Bernt Riska toteaa. ”Superpuusepäksi” kuten ammattilaisiamme kutsumme, kasvaminen voi viedä vuosikymmeniä. Ja kun homman on vihdoin kunnolla oppinut, onkin aika siirtyä eläkkeelle, Thomas lisää ja hymyilee.

Riskasin pääasiallinen toimiala on veneala, mutta myös yhteistyö rakennusalan kanssa kiinnostaa yritystä. Yhteistyö suunnittelutoimistojen kanssa ja julkisten rakennusten, kuten koulujen, hotellien ja ravintoloiden, sisustusten suunnittelu ja valmistus myös Suomen rajojen ulkopuolella on asia, johon yritys haluaa panostaa.

"Koska tarjoamme sekä suunnittelun että valmistuksen, voimme laskea hyvinkin tarkasti materiaalimenekin ja siten tarjota kustannustehokkaita ratkaisuja" - Thomas Kulla

– Uskomme olevamme ihanteellinen yhteistyökumppani. Meille ei tarvitse tulla valmiin suunnitelman kanssa vaan idea tai ajatuspiirros riittää. Voimme toimia yhteistyökumppanina alusta loppuun. Koska tarjoamme sekä suunnittelun että valmistuksen, voimme laskea hyvinkin tarkasti materiaalimenekin ja siten tarjota kustannustehokkaita ratkaisuja, Thomas Kulla kertoo.

Riskas on jo pidemmän aikaa työskennellyt myös nk. Moduuliprojektien parissa. Myös tämä projekti syntyi tiiviin suunnittelu-, valmistus- ja asennusyhteistyön pohjalta.

– Thomaksella on asennuspuolesta vankka kokemus, mitä tulee esimerkiksi työn tehostamiseen, vahinkojen minimoimiseen ja sitä kautta asiakkaan ajan- ja rahansäästöön. Olemme konseptoineet tämän ja luoneet nk. moduulin, joka suunnitellaan ja valmistetaan verstaassa ja sitten nostetaan paikalleen kohteeseen,  esimerkiksi veneeseen. Mitään ei siis asenneta paikan päällä, vaan valmis moduuli kiinnitetään tapeilla ja jopa LVI- ja sähkötyöt tehdään verstaalla.

Bernt Riska ja Thomas Kulla viihtyvät erittäin hyvin tämänhetkisten projektien parissa. Yrittäminen itsessään antaa voimaa jatkaa. Tuntuu hyvältä, kun sekä asiakkaat että työntekijät ovat tyytyväisiä.

– En ole vielä lopettamassa. Toivon olevani mukana vielä monta vuotta, Bernt Riska sanoo ja nauraa.

 

Valokuva ja teksti: Studio Frekvens

Lue myös